Muurasjärven Maalaismaraton la 2.7.2022

Lähtö

Maraton lähtö klo 11.00. 1/2 maraton ja 6,5 km lähtö klo 12.00 urheilukentältä. Lähtö- ja maalipaikka sijaitsevat urheilukentän pohjoispäässä. Osallistujat juoksevat urheilukenttää myötäpäivään ja nousevat kentän eteläpäästä Reisjärventielle. Kaikki juoksevat Reisjärventien vasenta laitaa. Reisjärventiellä (asfaltti) kaksi ensimmäistä osuutta juostaan vasenta laitaa. Kaksi seuraavaa asfalttiosuutta eli 5. juomapaikan jälkeen ja ennen maaliin tuloa, juostaan Reisjärventien oikeata laitaa. Hölkkääjät juoksevat kevyenliikenteenväylää noin 0,5km ennen maaliin tuloa. Sora- ja peltoteillä pyritään juoksemaan tien oikeata laitaa.

Reitti

Maraton ja puolimaraton reitit ovat virallisesti mitattu. Valtaosa reitistä on sora- ja peltoteitä. Soratiet ovat tasaisia ja kovia, mutta joillakin osuuksilla on pienehköjä kiviä, joka kannattaa huomioida lenkkareiden valinnassa. Peltotie osuuksilla on huomioitava pienet epätasaisuudet ja sateen sattuessa liukkaampi ja pehmeämpi alusta.

Risteyksissä on opasteet ja suorillakin osuuksilla MM- kyltit. Kilometripylväät ovat 3 km:n välein (3,6,9 jne.). Hölkkäreitti erkanee maratonreitiltä kolmannelta juomapaikalta, josta maaliin matkaa 1 km. Maaliin tullaan urheilukenttää vastapäivää juosten. Maaliintulijat valitsevat kentän sisäradan ja kokomaratonin juoksijat lähtevät toiselle kierrokselle ulkorataa käyttäen. 

Juoma-asemat

Reitin varrella on seitsemän juoma-asemaa ja maratoonareille maalialueella kahdeksas. Jokaisella asemalla on tarjolla urheilujuoma (dexal), vesi ja mehu sekä  rusinoita ja suola. Juomapisteillä 3, 5 ja 7 on lisäksi tarjolla suolakurkkuja. Saaveissa on vettä ulkoista vilvoitusta varten. Omat juomat voi tuoda ilmoittautumispaikalle varattuihin laatikoihin, josta ne kuljetetaan juoma-asemille. 

Saunat ja suihkut

Koulun liikuntasalilla on naisten ja miesten saunat kaikkien juoksijoiden vapaassa käytössä. 

Palkinnot

Kilpasarjoissa kolmelle parhaalle jaetaan palkinnot. Kaikki juoksijat osallistuvat arvontaan. Hölkkäsarjan palkinnot arvotaan juoksun aikana ja ne saa lunastaa heti maaliin tultua. Palkinnot ovat aitoja maalaistuotteita. Puolimaraton sarjojen palkinnot jaetaan kello 15.00 ja maraton sarjojen kello 16.00. Palkintojen jako on urheilukentällä.

Ruokailu

Ruokateltassa urheilukentällä on keittolounas (sis. noin 3 dl kasvissosekeittoa (myös maidoton vaihtoehto), 2 sämpylää, 2 mukia kotikalja/vesi). Ruokailu kello 12.30-17.00.

Maalaismaraton t-paidat

Kisapaikalla on myytävänä teknisiä maalaismaraton t-paitoja. Hinta 20€ kpl.

Ensiapu: EA-piste Outi Auhtola p.0405710143

Info: p. 040 705 8543

Reipasta ja unohtumatonta juoksuelämystä toivoo Muurasjärven Murto!