On se kyllä. Yhteisöllinen, vireä, kaunis ja tekevä. Tämä maaseutukylä. Nimittäin Pihtiputaan Muurasjärvi.

Kuva Jorma Leipälä

Peruskoulu, kyläkauppa, bingo, kuntosali, liikuntasali, aktiivista ja nuorekasta yhdistystoimintaa. Innostutaan helposti ja sitten laitetaan tuumasta toimeen. Tunnetaan kenen kanssa kannattaa pistää viisaat päät yhteen tai tarttua vasaraan. Toteutetaan asioita oman ja kyläläisten hyvinvoinnin eteen.

Kulutuksen minimoiminen, jakamistalous, hidastaminen, luottamus ja naapuriapu. Edellä mainittuja asioita pyörii yleisessä puheilmastossa. Muurasjärven alueella näitä näkyy paljon myös käytännössä.

Ketä täällä asuu? Kylän alkuperäisasukkaita, paluumuuttajia sekä työn, talon, puolison tai muun syyn houkuttelemana kylälle muuttaneita. Maatalous elättää monia ja tuottaa ravintoa usean suomalaisen pöytään. Kyläläisillä monella sama ajatus: on tässä jotain muillekin jaettavaa. Tässä elämisen meiningissä.

Niin. Istuttiin ensin pöydän ääreen ja mentiin taas tuumasta toimeen. Päätettiin jakaa tarinoita ja tapahtumia Muurasjärveltä ja sen lähialueelta blogin kautta (mukana instagram: visitmuurasjarvi ja facebook: Muurasjärvi). Sitä peruselämää. Mitä sinä haluaisit kuulla, nähdä tai lukea?